Radina radionica

Veb sajtovi

Vremenska prognoza

Ujutro dok pijem kafu, često pogledam vremensku prognozu. Napravio sam u tu svrhu animirani servis koji mi je uvek uključen na starom telefonu, povezanom na punjač i zalepljen na stub šanka. Na taj način je iskorišten stari telefon u dekorativne svrhe.

Kod je dostupan na Github-u.

 

Radina radionica

Jedan od mojih hobija su i veb sajtovi. Kad sam počeo da učim PHP, odlučio sam da ne koristim Wordpress, Joomla, Drupal,... Umesto toga sam napisao svoj sistem za uređivanje sadržaja. Loša strana ovog pristupa je što sam morao puno da kodiram i svaki put kad klijent traži nešto novo, moram sam da osmislim i programiram. Dobra strana je što mi ništa nije nemoguće i konstantno učim još. Usavršio sam moj sistem za uređivanje sadržaja tako da me klijenti ne zovu puno, nego sami uređuju svoj sadržaj. Trudim se da mi sajtovi budu jednostavni za korištenje i jeftini za male privatnike. Sajt može biti samo na srpskom ili na više jezika. Mogu da Vam prevedem nazive stranica i osnovne komande na Engleski, Ruski, Nemački,..., ali sam tekstualni sadržaj morate sami prevesti. Ako Vam je potreban sajt, slobodno mi pošaljite e-mail. Evo nekoliko sajtova koje sam pisao.

Ordinacija opšte medicine PORODIČNI LEKAR SLAVICA

Za našu malu privatnu lekarsku ordinaciju napisao sam sajt na kome možete dobiti informacije vezane za kontaktiranje, zakazivanje pregleda i cene u ordinaciji. Sam dizajn je uradio Miloš Papeš (milospapes@gmail.com), a ja sam ga prepisao u PHP-u tako da dobije sve funkcionalnosti mog sistema za uređenje sadržaja. Takođe sam uredio i Facebook stranicu, Google plus stranicu i dodao sve potrebne tagove i ID-jeve kako bi se sajt dobro share-ovao i prikazivao na Google pretraživaču.

Naš sajt, drslavica.com možete posetiti ovde: Porodični lekar Slavica

Ozzygym Teretana

Prvi sajt koji sam pisao sa mojim sistemom za uređivanje sadržaja je bio Ozzy Gym. Dizajn je već postojao, ali bez mogućnosti da se ažurira. Moj zadatak je bio da iskoristim dizajn, ali da dodam administratorski režim. Nakon rešenih par prvih bagova, više me nisu zvali, pa pretpostavljam da su se lako snašli sa uređivanjem sadržaja.

Pogledajte i Novosadsku tertanu OzzyGym: Teretana Ozzy gym

Apartmani Žeravica

Vlasnici finog smeštaja u Sremskim Karlovcima su tražili sajt da predstave svoj posao. Jedan od zahteva je bio da se brzo učitava, pogotovo na slaboj konekciji, kako bi stranci mogli lako da nađu informacije. Razvio sam način da se prvo učita sav tekst (sa kontakt informacijama), a zatim se učitavaju slike.

http://www.apartman-zeravica.com